embed-container { position: relative; padding-bottom: 2%; overflow: hidden; max-width: 100%; height: auto; }

CSR

Vi tager vores sociale ansvar alvorligt

Det handler om mere end god kaffe og arbejdsglæde, når vi går på arbejde.

Vi tager vores sociale ansvar alvorligt, og vi bestræber os på at agere på en etisk og ansvarlig måde i alle vores handlinger.

Vi har med hjælp fra Global CSR implementeret FN’s retningslinjer (UNGPs) og OECD’s retningslinjer, der danner basis for al kommende lovgivning i EU-regi herunder CSRD om rapportering og CSDD om due diligence samt EU’s Forordning om Bæredygtige Investeringer.

Ledelsesprocessen, giver også nøglen til ansvarlighed i forretningsrelationer, da standarden både kræver, at vi stiller krav til vores forretningsrelationer om, at de møder standarden, og at vi hver især er i stand til at dokumentere resultatet af vores nødvendige omhu (due diligence) til vores forretningsrelationer. Gennemsigtighed i værdikæden betyder, at alle forretningsenheder dermed over tid, bliver i stand til at dokumentere rettidig omhu.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil mere. Vi deler gerne resultaterne af vores seneste indvirkningsanalyse på hhv. social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed med vores forretningsrelationer.

Læs også vores Code of Conduct her og vores Politik for Bæredygtighed her

Vi er stiftende medlem af Alliancen for Ansvarlig Kaffe etableret af Etisk Handel Danmark. Alliancen er et forpligtende partnerskab, hvor medlemmerne arbejder aktivt for at beskytte og genoprette naturen og biodiversiteten, forbedre kaffefarmernes levevilkår og investere i klimatiltag. Vi implementerer løbende flere initiativer, der skal flytte os mod en mere bæredygtig kaffeløsning.

Med et skift til certificerede kaffer kan vi komme tættere på en mere bæredygtig kaffeløsning.

Vores Tucan kaffe er certificeret økologisk. Økologi bygger grundlæggende på en ide om bæredygtighed og handler om hensynsfuld omgang med mulden, vandet, luften og biodiversitet. Økologi er med sit helhedssyn og sine principper om en omsorgsfuld og retfærdig omgang med jorden en vigtig del af løsningen på flere af verdens bæredygtighedsudfordringer.

Vores Woodstar er certificeret Rainforest Alliance. Certificeringen tager hånd om både miljø og menneskerettigheder og garanterer i et vist omfang, at kaffen er produceret under bæredygtige metoder i et bæredygtigt arbejdsmiljø. Rainforest Alliance og deres samarbejdspartnere stiller værktøjer og viden til rådighed for land- og skovbrugere for at hjælpe dem med at forvalte naturressourcer. Farmere og deres ansatte får anstændige lønninger og boliger samt adgang til sundhedspleje og uddannelse.

 

Læs mere om nogle af de projekter, som vi støtter, og hvordan vi støtter.

Du kan bl.a. læse om vores Women Empowerment project og vores skoleprojekt i det nordlige Zambia.

Her støtter vi to lokale kvindelige iværksættere med økonomisk bistand, så de kan skabe en bedre fremtid for dem selv, deres familie og lokalsamfundet.

Med hjælp fra OLAM Specialty Coffee har vi sat et udviklingsprojekt i gang på PEAS Kampinda Secondary School. Projektet, der er finansieret af Coffee by Storm, skal udvikle og udbygge kritisk infrastruktur som vand og sanitet til skolen.

Agness, kvindelig iværksætter i Zambia

Agness Mulundu er enke og bor i Luombe i det nordlige Zambia sammen med sine 4 børn. De to af dem går i skole, men der har desværre ikke været råd til at sende de andre børn i skole endnu.

Agness producerer og sælger håndlavet jordnøddesmør lavet på jordnødder, som hun køber på et lokalt marked.

Agness planlægger at udvide sin forretning ved at investere i en maskine til at lave jordnøddesmør, så hun kan øge sin produktion og sælge på andre større markeder.

Hun planlægger også at leje maskinen ud til andre producenter, og på den måde øge sin indtjening.

Forretningen er Agness’ eneste indkomstkilde, og hun håber at kunne forbedre familiens levestandard med investeringen fra Coffee by Storm.

Cathrine, kvindelig iværksætter i Zambia støttet af Coffee by Storm

Catherine Chileshe bor i Ngoli I det nordlige Zambia og er alenemor med tre børn. To af dem går allerede i skole, men der har ikke endnu været råd til at sende den mindste i skole.

Cathrine bager brød i en traditionel brændefyret lerovn, som hun sælger på gaden. Med økonomisk støtte fra Coffee by Storm, har Cathrine planer om at leje lokaler til at indrette en butik, købe en gasovn og flere råvarer, så hun kan øge sin produktion, omsætning og indtjening.  Cathrine håber, med den øgede indtjening, at kunne sende sit tredje barn i skole, men hun har også planer om at oplære andre lokale kvinder i at bage brød og blive iværksættere.

Elever fra Kampinda Secondary School støttet af Coffee by Storm

PEAS Kampinda Secondary School åbnede i 2018 i Kasama i det nordlige Zambia.

Skolen har 534 elever fordelt på 264 drenge og 270 piger, hvoraf 56 piger er blevet reddet fra et liv som barnebrud. Det er den første skole i området, der tilbyder gratis skolegang for alle.

Hos Coffee by Storm ser vi frem til, at vores projekt markant vil forbedre hygiejne, vandforsyning og de sanitære forhold for skolens elever, særligt for pigerne der bor på kostskolen.

Coffee Kids

Coffee Kids er en organisation der arbejder med børn og unge af nuværende kaffeproducenter. Der ydes hjælp i form at mentorordninger, uddannelse og tilskud til at komme igang.

Gennem workshops i landdistrikterne hjælper organisationen de unge landmænd med at realisere deres fulde potentiale og blive en del af den globale kaffeverden. Uddannelserne giver dem mulighed for at udfolde deres kreativitet og ideer, samtidig med at de lærer om landbrugsøkonomi og metoder til at udvikle højere bønnekvaliteter og øge udbyttet.

Læs her hvis du vil vide mere.