Certificeret Rainforest Alliance kaffe fra Zambia

juni 10, 2021

Nyhed: Ny Rainforest Alliance certificeret kaffe fra Zambia

Sådan bidrager vi til ansvarlig kaffe

Hos Coffee by Storm har vi altid fokus på, at vores kunder får den bedste smagsoplevelse og kaffe af den allerbedste kvalitet. Når Fritz Storm går på jagt efter en ny kaffe i Afrika, har han naturligvis i tankerne at handle bæredygtigt og etisk ansvarligt, men han går aldrig på kompromis med smagen og kvaliteten. Derfor valgte han denne kaffe fra det nordlige Zambia, hvor vi i samarbejde med lokale kræfter køber kaffen direkte fra farmen.

Kaffen er certificeret Specialty Coffee og kommer fra en Single Estate, som er certificeret Rainforest Alliance.

Specialty Coffee, eller på dansk specialkaffe, betyder at kaffebønnerne er omhyggeligt udvalgte og er af fremragende kvalitet.

Samarbejdet betyder også, at vi kan bidrage til to konkrete projekter, der skaber en bedre og mere bæredygtig fremtid for kvinder og børn i det nordlige Zambia. Læs mere om projekterne sidst i artiklen.

 

Kvalitet, bæredygtighed og etisk ansvarlig handel

De fleste danske forbrugere vil gerne handle etisk, men det kan være svært, når de varer, som vi køber, er produceret i lande langt væk fra Danmark. Det gælder fx kaffe, som primært produceres i udviklingslande i Afrika, Asien, Mellem- og Sydamerika.

Kaffens forsyningskæde er lang og kompleks, og det er vanskeligt at spore kaffen hele vejen fra kaffefarm til kop uden hjælp fra lokale ressourcer. Men sporring og transparens i forsyningskæden er helt afgørende for at sikre etisk ansvarlig handel.

Derfor er Olams Northern Coffee Corporation Ltd. i Zambia (NCCL) den rigtige samarbejdspartner for os, fordi de kan sikre en transparens gennem hele forsyningskæden. Derudover er NCCL certificeret Rainforest Alliance og arbejder aktivt for at skabe mere bæredygtige forsørgelsesmuligheder i lokalsamfundet.

Fritz Storm lægger desuden vægt på, at vi med denne kaffe har fundet en smagsprofil, som passer godt til et bredt publikum, og at kvaliteten i koppen er helt i top.

 

Certificeringer sikrer bedre vilkår for kaffeproducenter

Rainforest Alliance er et af de certificeringsprogrammer, som er værdifulde værktøjer til at sikre bedre vilkår for kaffeproducenterne. De tre mest anvendte certificeringsprogrammer er:

  • Rainforest Alliance – som arbejder for at bevare biologisk diversitet og skabe bæredygtige forsørgelsesmuligheder.
  • Økologisk certificeret – beskytter miljøet og sikrer kaffebønderne en rimelig levestandard.
  • Fairtrade certificeret – som også sikrer forbedret økonomiske vilkår til producenter og deres ansatte, og som særligt henvender sig til småskalalandbrug i kooperativer.

 

Coffee by Storm støtter lokale projekter

Som noget ekstra har vi i samarbejdet fået mulighed for at støtte lokale projekter, der bidrager til at skabe bedre bæredygtige forsørgelsesmuligheder i lokalsamfundet. Vi har valgt at støtte projekter, der arbejder for at skabe bedre muligheder for børn og kvinder.

Det ene projekt giver gratis adgang for lokalsamfundets børn til skolegang. Skoler er der kun få af i det nordlige Zambia, og derfor har NCCL i samarbejde med den britiske ngo PEAS bygget skolefaciliteter til 527 elever fra lokalsamfundet.

Det andet projekt, som vi støtter, giver kvinder adgang til faglige uddannelser, der tidligere var forbeholdt mænd. Over 35% af medarbejderne hos NCCL er kvinder, og to tredjedel af deres ledelsespraktikanter er lokale kvinder.

Vi støtter de to projekter ved at betale en merpris på 10% på den kaffe, som vi køber hos NCCL. Midlerne går ubeskåret til de to projekter.

Vi har valgt netop de projekter, fordi vi mener, at uddannelse er en forudsætning for at skabe bæredygtige forsørgelsesmuligheder.

 

Sådan kan du kan bidrage

Når du køber vores bønner fra Zambia, er du også med til at give børn og kvinder i det nordlige Zambia en bedre fremtid.

Hvornår kan du så købe kaffen? Vi forventer at kaffen er klar til sommer. Lige nu er de grønne kaffebønner på vej fra farmen i Afrika. Derefter skal vi have fundet frem til den risteprofil, som er helt rigtig for netop disse bønner, og som giver den bedst mulige smag.

Ring til Jakob på 42 36 56 90, hvis du vil være en af de første, der smager vores nye bønner fra Zambia.

Tilbage