januar 19, 2021

Sådan skaber vi arbejdsglæde på hjemmekontoret

Go’ kaffe. Go’ arbejdsdag.

I Coffee by Storm tager vi arbejdsglæde seriøst. Vi er glade for vores arbejde, og vi ved, at en god kop kaffe gør dig gladere for dit arbejde. Vi ved, hvor stor betydning de små pauser ved kaffemaskinen har for fællesskabet, og hvor meget arbejdsglæde en god kaffepause giver. Men hvordan holder du fast i arbejdsglæden derhjemme uden den gode firmakaffe og hyggesnakken ved kaffemaskinen? Vi har samlet en liste af gode råd. Læs med her.

Der er meget godt at sige om hjemmearbejde, men….

Ca. 40% af os danskere sidder nu igen hjemme ved spisebordet, eller på hjemmekontoret og arbejder. Nogle af os synes, at det er en befrielse at arbejde hjemme. Slut med den lange transporttid, endeløse møder og den konstante støj i storrumskontoret. For dem er det ren balsam for sjælen at sidde i majestætisk ensomhed foran computeren. De synes, at møder på Zoom og Teams er det bedste – de er jo korte, effektive og helt uden smalltalk om trivielle hverdagsting.

Der er unægtelig meget godt at sige om hjemmearbejde og den fleksibilitet, som det giver den enkelte i hverdagen. Men nogle af os har et mere anstrengt forhold til hjemmearbejde. Arbejdsglæden og motivationen forsvinder simpelthen, når vi sidder alene hjemme foran computerskærmen.

Vi savner fællesskabet og det sociale samvær med kollegerne

Mange peger på, at det de savner mest, er det sociale samvær med kollegerne, og at manglen på social kontakt er langt værre end den dårlige arbejdsstilling ved spisebordet. De savner fællesskabet, følelsen af at løfte i flok og være en del af et hold. De synes, det er svært at vide, om deres indsats bliver værdsat, og om der overhovedet er nogen, som går op i, hvad de laver. For når vi ikke er sammen fysisk, så er det sværere at få og give den spontane anerkendelse.

Vi mennesker er jo sociale væsner, og vi har behov for at være sammen med andre mennesker. Vi har behov for den dér smalltalk om hverdagens små og store hændelser, som vi normalt får, når vi møder kollegaen ved kaffemaskinen eller til frokosten i kantinen. Så hvordan får vi skabt det fællesskab, når vi sidder hver for sig?

Sådan skaber du arbejdsglæde derhjemme

Vi har samlet en liste af gode råd til dig, der er træt af at arbejde hjemme, eller dig som gerne vil skabe mere arbejdsglæde hos dine hjemsendte medarbejdere og kolleger.

  • Indkald dit team til en virtuel ’morgenkaffe’ hver morgen, så I lige kan hilse på hinanden. Det handler om at få sagt goddag til hinanden, høre om alle har det godt, eller om der er nogle bekymringer.
  • Inviter dine kolleger til virtuel kaffemøde. Læg faste online kaffemøder i kalenderen, hvor I taler om stort og småt, der optager jer, mens I nyder en god kop kaffe.
  • Skab struktur i din hverdag, så den ligner en almindelig arbejdsdag så meget som muligt. Stå op som du plejer og tag dit arbejdstøj på. Det duer altså ikke at sidde i pyjamas hele dagen.
  • Er I flere i husstanden som arbejder hjemme, så sid evt. sammen, som man nu gør på en arbejdsplads. Skal man tale i telefon, går man lige ind i et andet værelse. Hold også gerne jeres kaffepauser og frokost sammen.
  • Bor du alene, så find én person fra din boble, som du kan sidde sammen med.
  • Husk at koncentrationen falder efter 45 min. Sæt din timer og arbejd koncentreret i 45 min. Hold derefter 5-10 min. pause.
  • Gå en tur efter frokosten. Lav dig en god kop ’kaffe to go’ og tag en frisk gåtur, når du har spist frokost.
  • Bruger du briller, er det vigtigt at have de rigtige glas, der kan filtrere strålerne fra skærmen, når vi nu sidder der I så mange timer (ikke mindst vores skolebørn).
  • Hvis hjemmearbejde er lig med fleksibel arbejdstid, så brug evt. en pause på at få handlet ind. Så benytter vi hele åbningstiden og får spredt vores indkøb godt ud. Det giver både øjnene fri fra skærmen, frisk luft, adspredelse samt mad i huset. Og det mindsker risikoen for spredning af corona.

Go’ kaffe. Go’ arbejdsglæde.

Tilbage