Coffee by Storm har skræddersyet den perfekte kaffeoplevelse, der har opfyldt alle vores behov

Jimmi Olsen
Marketingchef, Stena Recycling Danmark

Stena logo

Kaffeloungen skaber fællesskab og samarbejde blandt Stena Recyclings medarbejdere i Brøndby

Kaffeloungen i Stena Recyclings danske hovedkontor i Brøndby lokker med sine bløde stole og dæmpede farver medarbejderne ud af deres kontorer og hen til kaffeøen med den gode kaffe.

Her holder de en pause fra skærmen, et kundemøde eller et spontant og uformelt kollegamøde.

Det var præcis den effekt, som adm. direktør Henrik Grand Petersen efterlyste, da han henvendte sig til Coffee by Storm og Birgit Tarp fra Design Cirkus.

 

Den administrerende direktør vil lokke medarbejderne ud af deres celler

Da Henrik Grand Petersen tiltrådte som adm. Direktør i Stena Recycling Danmark, bemærkede han hurtigt, at medarbejderne i Brøndby brugte meget af deres arbejdsdag inde på egne kontorer. Det var ikke ligefrem noget, der bidrog til hverken samarbejde, videndeling eller fællesskabsfølelsen. Derfor efterlyste han en løsning, der kunne bryde væggene ned både fysisk og mentalt og samtidig skabe et miljø, hvor medarbejderne finder glæde ved at være.

Videndeling blandt kolleger er vigtig, fordi det er udvekslingen af viden og faglige overvejelser, der kan føre til, at opgaven bliver løst bedre og hurtigere. Det er i mødet med vores kolleger, at de nye idéer opstår. Og det er især, når vi mødes med de kolleger, som vi ikke deler kontor med til dagligt, at de innovative løsninger bliver skabt.

I Stena Recycling er der fokus på at skabe nye innovative og bæredygtige løsninger, der kan imødekomme fremtidens udfordringer. Derfor er det helt afgørende for virksomhedens succes at skabe et miljø, hvor videndeling, samarbejde og fællesskab trives.

”Vi har utrolig dygtige og kompetencestærke medarbejdere. Men vi oplevede, at vores indretning ikke skabte de rette rammer for videndeling og glæde blandt medarbejdere, som en moderne arbejdsplads bør have. Det var en udfordring for os. Derfor var min tanke en kaffelounge med fantastisk kaffe og et moderne kontormiljø. Et som indbyder til fællesskab, kreativ ideudveksling imellem medarbejdere, og samtidig skaber en hyggelig stemning hver dag man møder ind på arbejde”, siger Henrik Grand Petersen.

 

Den gode kaffe styrker det sociale samvær

De gode relationer på arbejdspladsen opstår ikke af sig selv, men Birgit har et godt bud på, hvordan man skaber et miljø, der fremmer fællesskab og videndeling.

Virksomhedens primære ønske var at få en kaffelounge i hjertet af bygningen, hvor der oprindeligt lå et mørkt mødelokale. Her omkranset af kontorer, var ambitionen at skabe et lyst og lækkert rum, hvor administrationens medarbejdere kunne mødes spontant over en god kop kaffe, et sted der kunne styrke det sociale samvær.

Birgits første tanker er, at rummet skal afspejle virksomhedens DNA og samtidig være et miljø, der kan favne virksomhedens mangfoldighed, et sted der er rart at være i for alle medarbejdere.

Derfor har hun skabt en løsning med farver og materialer, hvor der i høj grad er tænkt recycling med genbrugsmøbler og tæpper af genanvendelige materialer. Samtidig er det et rart og imødekommende miljø, hvor naturens farver og bløde former er dominerende.

”Blødhed og varme er kodeordene for indretningen”, siger Birgit, ”med naturens egne farver og genanvendte materialer har vi skabt en stemning og et sted, hvor de fleste føler et overskud. Hertil er det væsentligt at kaffen dufter og smager. Oplevelsen skal være så attraktiv, at vi kan få medarbejderne ud i kaffeloungen og møde hinanden på tværs af organisationen. Coffee by Storm har været en enestående partner i dette projekt. Ikke alene leverer de en fremragende kaffe, de har også været en virkelig god samarbejdspartner i hele forløbet omkring etableringen af mit kaffemøbeldesign”.

Kaffeøen er hjertet i rummet.

Centralt placeret i hjertet af rummet er en organisk formet kaffeø i røget eg. Den er lavet i et samarbejde mellem Design Cirkus og Coffee by Storm. Her kan medarbejderne selv betjene den fuldautomatiske espressomaskine fra Eversys og vælge præcis deres foretrukne kaffedrik med eller uden frisk mælk. Maskinen er udstyret med to mælkesystemer, så de har også muligheden for at vælge både komælk og plantemælk.

På kaffeøens blommefarvede top sidder den elegante tappehane Design Sparkling fra Escowa, den forsyner dagen lang medarbejderne med frisk koldt vand med og uden brus.

Koldtvandshane, kaffemaskine og den gode kaffe fandt Stena Recycling hos Coffee by Storm. Efter en smagning i vores Showroom i Herlev, faldt valget på vores økologiske kaffe Tucan, der er lavet på 100% økologiske højlandsdyrkede Arabica bønner fra Peru og Mexico.

I kaffeloungen sidder tre kolleger med hver deres kop kaffe og holder et kort internt møde. Kontordørene er åbne, og gennem glasvæggene kan man fra kaffeloungen kigge ind til kollegerne.

Har direktøren fået den effekt som han efterlyste?

”Jeg kan virkelig mærke, at kaffeloungen har bidraget til fællesskabet og skabt gode rammer for alle”, siger direktør Henrik Grand Petersen.

 

Indretning og design af Design Circus. 

Foto: Andreas Mikkel Hansen

Billede fra Stena med kaffemaskine

Tilmeld dig vores nyhedsbrev