Med over 100.000 årlige gæster i DI’s møde- og eventcenter samt daglig aktivitet fra knap 800 medarbejdere, bliver der drukket rigtig meget kaffe i DI. Beregningerne fra Coffee by Storm viste, at hver kop kaffe i gennemsnit udledte lidt under 90g CO2, og med næsten 470.000 kopper kaffe om året løber det op til en betydelig CO2-udledning.

Da DI løbende arbejder på at reducere klima- og miljøpåvirkningen i hele forsyningskæden og stiller tilsvarende krav til deres leverandører, var kaffeløsningen et oplagt sted at sætte ind for at reducere CO2-udledningen.

Kaffeløsningen var et oplagt sted at sætte ind for at reducere udledningen.

“Data fra Coffee by Storm viste, at CO2-udledningen for hele vores kaffeløsning i 2024 var på 40,6 tons CO2, og at langt størstedelen af udledningen kom fra selve kaffebønnerne. Med det overblik var det tydeligt, at vi kunne opnå en reel besparelse ved at skifte til kaffebønner med et lavere CO2-aftryk”, siger DI’s køkkenchef Jan Echberg-Bauerfeind.

Coffee by Storms LCA (livscyklusvurdering) viste i DI’s tilfælde, at 65% af udledningen kom fra selve dyrkningen af kaffebønnerne, mens de resterende 35% stammer fra el, vand, service m.m. Det er derfor den primære del af processen, der skal optimeres for at reducere CO2-aftrykket i kaffeløsningen.

 

Eversys mælkesystem 1-step
“Ved at udskifte vores nuværende kaffebønner med de CO2-reducerede kaffebønner Hummingbird, viser Coffee by Storms beregninger, at vi reducerer kaffeløsningens samlede udledning med over 80%, givet at vi drikker samme mængde kaffe som i 2024”, siger DI’s bæredygtighedskonsulent Maria Dyrby Cederberg Nielsen.

De nye Hummingbird kaffebønner dyrkes på Fazenda Santa Rosa i Minas Gerais i Brasilien, der er en certificeret CO2-negativ farm, hvilket betyder, at den optager mere CO2, end den udleder. Det sker gennem en række tiltag, der ikke kun skåner klimaet og miljøet, men også styrker biodiversiteten på farmen. Et eksempel er brugen af organisk gødning fremstillet af skaller og frugtkød fra kaffebærrene. Derudover spiller bevarelse af den oprindelige regnskov Atlantic Forest også en afgørende rolle. Farmen ejer nemlig omkring 100 hektar af denne unikke og truede skov, som er blandt verdens mest biodiverse skove.

Hummingbird kaffebønner udleder samlet set 7 kg. mindre CO2 per kilo ristede bønner sammenlignet med brugen af konventionelle bønner fra Brasilien.

(Data for konventionelle brasilianske bønner er fra World Food LCA Database)