Kun de bedste bønner er gode nok til Coffee by Storms firmakaffe

Grundlægger og CEO Fritz Storm har været i Italien og besøge vores risteri. Han fik bl.a. en grundig introduktion til risteriets nyeste højteknologi. Sea Chromex er den absolut bedste teknologi på markedet til at sortere og screene de grønne kaffebønner for defekter. Men den vender vi tilbage til lidt senere.

Den teknologiske screening på risteriet er sidste stop, inden de grønne bønner lander i kafferisteren. Men allerede før den grønne bønne lander på risteriet, har den været igennem en meget nøje udvælgelsesproces – for det er kun de bedste bønner, der lander i vores kaffeposer.

Det kan være svært for det utrænede øje, at se om kvaliteten i de ristede kaffebønner er i top. Og det er svært for de utrænede smagsløg at vurdere kvaliteten i kaffekoppen. Det kræver træning, og at man smager mange forskellige kaffer op imod hinanden.

En god grundregel er dog, at jo billigere kvalitet man køber, jo mindre garanti er der for, at de grønne bønner er blevet sorteret og screenet. Og dermed er der større risiko for at få en dårligere kop kaffe pga. mulige defekter i bønnerne.

Vi garanterer råvarer af den bedste kvalitet

Det hele starter på kaffebondens mark. Kaffebønder, der vil producere råvarer af den bedste kvalitet, må investere ressourcer i at give træerne de mest gunstige vækstvilkår. Kaffetræer skal have den rette mængde gødning og vand, sol og skygge for at levere de bedste kaffebær. Ofte må kaffebønderne hjælpe naturen på vej med vandingsanlæg, skyggetræer og gødning.

Også når kaffebærerne skal høstes, må de vælge den mest omkostningstunge metode. Her plukkes kaffetræerne med håndkraft ad tre gange. Kun træets perfekte modne bær plukkes hver gang. Med den metode undgår man at få umodne, overmodne eller ligefrem rådne bær med.

Når kaffebærerne er høstet skal de tørre. Her kan man anvende forskellige metoder. Nogle vælger at lade kaffebærerne tørre med al frugtkødet på (naturals). Andre fjerner det yderste lag af bærerne, og lader bønnerne tørre med resten af frugtkødet på (pulped naturals eller honey process). Den sidste metode kaldes ’washed’. Her vasker man bønnerne til al frugtkødet er væk, og lader dem efterfølgende tørre.

Nu skal de tørrede bønnerne sorteres. Det sker igen med håndkraft eller et sorteringsanlæg, og de defekte bønner smides væk.

Jo mere håndkraft, der bliver brugt i de første faser af forarbejdningen, jo renere og mere ensartet produkt får man, og jo bedre kvalitet af råvarer får risteriet at arbejde med i risteprocessen. Nu er de grønne bønner klar til at komme i de store 60 kilo sække og blive transporteret til risteriet.

Fritz Storm har samarbejdet med det samme risteri i mange år.

Han har ikke alene valgt risteriet på deres 100-årig lange historie og stolte traditioner. Det er i lige så stor grad deres evne til at være fremsynet og innovative.

”De forfiner hele tiden deres processer og investerer i højteknologi, som er med til at forbedre de ristede bønners kvalitet”, siger CEO Fritz Storm.

Når de grønne bønner lander hos risteriet, bliver de som det første kørt igennem Sea Chromex scanneren. I et vanvittigt tempo scanner den ved hjælp af videokamera og infrarød teknologi de grønne bønner og spytter dem ud, der afviger i farve og form.

Nu er der kun de reneste og fineste bønner tilbage, som er parate til at blive ristet og pakket i Coffee by Storms brune kaffeposer.

Næste gang du åbner en pose hele kaffebønner, skal du lægge godt mærke til, om alle bønnerne er ensartede og uden spor af defekter. Der må heller ikke være for meget olie på bønnerne, da det giver kaffen en harsk smag. Og så skal der brede sig en dejlig duft af gode friskristede kaffebønner, når du åbner posen.

Kom ud og besøg os i vores showroom i Herlev, hvor du kan dufte til friskristede bønner og smage firmakaffe af den bedste kvalitet.