Hos Coffee by Storm synes vi, at alle fortjener en varm kop kaffe af høj kvalitet, uanset om man er til komælk eller til plantebaseret drik. Derfor anbefaler vi Eversys Cameo, som er en af de få automatiske espressomaskiner på markedet, der med 2 separate mælkebeholdere kan håndtere 2 mælkesystemer. Men hvilket plantebaseret mælkeprodukt skal man vælge? Læs med her.

Alle fortjener en god caffe latte

Mange steder må de, som har fravalgt komælk, ofte tage til takke med en dårligere kaffeoplevelse end deres kolleger. De fleste automatiske kaffemaskiner kan nemlig kun håndtere ét mælkeprodukt, og her vælger flest virksomheder at prioritere komælken. Så hvis man gerne vil have en plantebaseret drik i sin kaffe i stedet for komælk, så må man tage den i køkkenets køleskab og hælde et skvat kold plantedrik i sin varme kaffe. Resultatet er en lunken kop kaffe, som skiller og har en ringere smagsoplevelse. Sådan behøver det ikke at være, hvis man har en Eversys Cameo espressomaskine. Så kan der laves lækker varm caffe latte både med komælk og med plantebaseret drik.

Bedste plantedrik til en caffe latte

Der findes i dag mange alternativer til komælk, og et stort udvalg af plantedrikke på markedet er velegnet til kaffe. Nogle er mere smagsneutrale end andre, men alle giver forskellig smag og konsistens til kaffen. Vores egen verdensmester Fritz Storm foretrækker havredrikken. ”Personligt synes jeg bedst om havredrikken, da den ikke er for sød, og den er let at arbejde med”, siger Fritz.

  • Havredrikken er lavet på vand, havre og solsikkeolie og er meget populær, fordi den har en mild og neutral smag og giver en dejlig cremet konsistens. Da drikken i sig selv er smagsneutral, vil smagen af kaffen ikke ændre sig meget.
  • Sojadrikken, som er lavet på vand og soyabønner, kender mange måske. Den har været længe på markedet og minder mere om almindelig mælk i sin smag og konsistens end de andre typer af plantedrik. Ulempen ved sojadrikken er dog, at den har en svag østrogenlignende effekt, og man fraråder en daglig brug af sojadrik.
  • Mandeldrik er lavet på vand, mandler og sukker eller kunstige sødestoffer og har en særlig nøddeagtig smag, som kan ændre kaffens karakter. Den har også et højere indhold af fedt end de andre plantedrikke.
  • Risdrikken er lavet på vand, ris og olie og har et lavt fedtindhold. Den kan virke lidt vandet i konsistensen og smager ikke af meget i sig selv, derfor vil du ikke opleve, at din kaffe ændrer karakter. Ulempen er her, at du ikke får en cremet konsistens til kaffen.

Listen af alternativer er lang, og der kommer hele tiden nye produkter på markedet som fx ærtedrik og hampdrik. Du kan finde inspiration og produkter hos dryk.dk  eller naturli-foods.dk

Flere efterspørger alternativer til komælk på arbejdspladsen

Et stigende antal af danskere lever vegetarisk eller vegansk. Det påvirker vores indkøbsmønstre i supermarkederne og udbuddet af madoplevelser på caféer og restauranter. Men det påvirker også kaffepausen på arbejdspladsen, hvor et stigende antal medarbejdere efterspørger en caffe latte uden komælk, enten fordi de har valgt at leve vegansk, eller måske har fravalgt komælk for at undgå indholdet af fedt og mælkesukker. Med Eversys Cameo har I muligheden for at give alle jeres medarbejdere en lækker varm caffe latte, uanset om de er til komælk eller plantedrik.

Vil du vide mere om kaffeløsninger fra Coffee by Storm, så ring til Jakob Christiansen på 42 36 56 90.

Go’ kaffe, Go’ arbejdsdag – også til dem, der ikke drikker komælk.