Aktivering af standbyfunktion på Eversys kaffemaskine er en oplagt måde at mindske CO2-udledning og samtidig spare penge på budgettet. Eksempel: I en virksomhed med 17 Eversys kaffemaskiner har det medført en energibesparelse på omkring 10.000 KWh om året, som svarer til omkring kr. 25.000,-.

Når den sidste kop kaffe er drukket og arbejdsdagen er ovre kan man hurtigt glemme at slukke for kaffemaskinen. Det koster i CO2-regnskabet og på bundlinjen. Men hvis kaffen serveres fra en fuldautomatisk Eversys kaffemaskine, kan den indstilles til automatisk at gå i standbyfunktion, så det passer til den enkelte virksomheds døgnrytme. Gevinsten er, at det bidrager til en mere miljøvenlig drift og at det kan spare penge på budgettet.

Den energisparende standbyfunktion findes på alle varianter af Eversys’ kaffemaskiner som en del af maskinens fabriksindstilling og kan skræddersyes efter, hvornår maskinen ikke er i brug som fx efter arbejdstid og i weekenden. Denne indstilling foretages af en tekniker. Funktionen sørger for, at der slukkes for alle aktive processer, herunder opvarmning af kedlen, touchskærmen og frontbelysningen. Når maskinen aktiveres igen ved et tryk på maskinens display, tager det 5-10 minutter for maskinen at varme op til driftstemperatur og til den næste kop kaffe kan serveres.

Besparelse på kr. 25.000,- om året
I en medicinalvirksomhed i Hørsholm er 17 Eversys kaffemaskiner i brug igennem alle ugens dage og her har standbyfunktionen medført en energibesparelse på omkring 10.000 KWh om året, som svarer til omkring kr. 25.000,-. Hver maskine er indstillet til standbyfunktion, så tiderne passer til medarbejdernes brug af maskinen.

Simon Sparre Pinnau, Associate Director udtaler:
Vi har i vores virksomhed stor fokus på at spare på energien der hvor vi kan. Derfor var det oplagt, at vores kaffemaskiner gik på standby-funktion, når de ikke blev anvendt. Det var rent teknisk nemt at få dem indstillet, da funktionen allerede er indbygget i maskinerne. Coffee by Storm trak data ud fra maskinen for at dokumentere, hvornår de enkelte maskiner ikke blev brugt – for eksempel har vores produktion et andet forbrugsmønster end administrationen. Vores medarbejderne har ikke mærket noget til at maskinerne går på standby. De får stadig deres gode kaffe. Vi er meget glade for et drifte miljøvenligt og samtidig spare så mange penge om året for en feature, der er ikke har været noget omkostning for”.

De gode kaffeøjeblikke bevares
Den energisparende standbyfunktion på Eversys maskinerne er en del af en lang række bæredygtige initiativer hos Coffee by Storm, som handler om at drifte kaffemaskinerne ansvarligt uden at det går ud over de gode kaffeøjeblikke.
Standbyfunktionen går ikke ud over den enkelte medarbejder i hverdagen, det kan måske højst betyde, at man skal vente et par minutter på kaffen. Når en virksomhed implementerer et sådan simpelt energibesparende tiltag i det daglige, er man med til at skabe en kultur for ansvarlig energibrug, som er et skridt i retning af en mere bæredygtig fremtid for vores planet”, siger Carsten Ohm Frederiksen, Chief Sustainability Officer hos Coffee by Storm.

Besparelserne varierer
De konkrete besparelser ved at anvende standbyfunktion – miljømæssigt og økonomisk – afhænger naturligvis af hvor mange maskiner, man har i brug.
For den miljømæssige del er der tale om følgende fordele i større eller mindre grad:

  1. Reduceret CO2-udledning: Ved at reducere energiforbruget bidrager standbyfunktionen til lavere udledning af CO2.
  2. Sparer ressourcer: Ved at mindske energiforbruget sparer standbyfunktionen på elektricitet, som kan være med til at sikre, at vi udnytter vores ressourcer mere effektivt.
  3. Mindre belastning på elnettet: Standbyfunktionen hjælper med at reducere belastningen på elnettet, især i perioder med høj efterspørgsel.

For den økonomiske del kan besparelserne se således ud:

Det kan betale sig at anvende standbyfunktion på Eversys kaffemaskiner - det mindsker CO2 udledningen og sparer penge på budgettet.

Er jeres Eversys kaffemaskine indstillet til standby-funktion?
Kontakt os og lad os hjælpe jer videre – det kan betale sig.